Huippupintamuodikkaaksi Da Vinci -koodilla surffaten

Se miltä asiat näyttävät on tekemisissä sen kanssa, mistä niitä katsoo ja toisten kohdalla siihen, miltä ne heille näyttävät voi vaikuttaa sillä miten ne heille esittää. Purjehtijoiden maailmassa on puolestansa hyvä osata lukea luonnonmerkeistä tulevat tuulet ja kuunnella myös meteorologien sääennusteet valiten sitten purjeet tai purjehtimattomuus niiden pohjalta. Näinä päivinä Dan Brownin Da Vinci -koodin romaanifilmatisointi saa ensi-iltansa ja tässä kontekstissä salaisuuksien täyttämä työni kansainvälisten uskonnollisten yhteisöjen ja organisaatioiden maailmassa olisikin näin nyt helppo esittää hyvinkin huippupintamuodikkaassa valossa. Todellisuudessa en ole itse ollut koskaan kovinkaan kiinnostunut Da Vinci -koodista, josta olen kuullut ystäviltänikin lähinnä vain arvattavan negatiivisia arvioita, muussa mielessä kuin nykykulttuurin eräänä ilmiönä todellistenkin kirkkohistorioiden ollessa minulle monelta kantilta mielenkiintoisempia mutta kenties marginaalisen osan oikeasta ja tosiasiassa paljon mielenkiintoisemmasta elämästäni nyt muodostavan työni myötä voisin vaikkapa vain vitsinä vertailun vuoksi ja tunteakseni asiaa käydä sen silti katsomassa… 😉

Da Vinci -koodi

Kuva Wikipedia

Report This Post