Kuolema ja neljä kappaletta maurien päitä

Ostin viime lauantaina Turun Akateemisesta kirjakaupasta Neil Gaimanin minulta aiemmin lukematta jääneen tarinan Death The Time of Your Life:n albumimuotoisena huomattuani sen olleen siellä myynnissä huokealla ja vieläpä henkilökunnan suosittelemana ynnä keskusteltuani Gaimanin maailmoista kahden puheissani viime aikoina esiintyneen naishenkilön kanssa aihepiirin oltua syrjemmällä kiinnostukseni keskeissektoreilta tämän vuosituhannen puolella vaikka se kietoutui aiemmin 1990-luvulla tavallaan hieman myös muutamaan ongelmalliseen ihmissuhteeseeni. Luin teoksen nyt liki heti huomaten sen erään osateeman kaiketi kiinnostavan henkilökohtaisista syistä luultavasti uuskontaktittareistani ainakin muuatta Johanna Sinisalon tuotannosta viehättynyttä henkilöä olkootkin että itse arvioisin varhaisemman Death: The High Cost of Living:in kuitenkin sitä paremmaksi. Tapasinkin taas kaupungin yössä toisen noista kahdesta naisesta, joten tuoretta juttua riitti tovin mutta hänellä oli tällä kertaa muuta seuraa eli en viettänyt hänen parissaan sen pidempään. Puhuin myös erään etäisen tuttavani kanssa, joka vaikutti hieman jopa ärsyyntyvän nykyisistä työtehtävistäni johtuen hänen positiostaan taistelevan ateismin leirin liepeillä kun sitä praktisempi omani on siis epiteetiltään allegorisesti ilmaistuna kutakuinkin luokkaa: Lypsävää lehmää ei kannattane tappaa mutta päällekäyvä härkä voi hyvinkin tulla teurastetuksi. Myönteisemmin asiaan suhtautuu samaisessa paikassa useampaan otteeseen jututtamani myyjätär, joka sai nyt kuulla minulta elokuussa Helsingin Tennispalatsissa avattavasta Athoksen semimikrovaltiomaisesta luostariyhteisöstä kertovasta näyttelystä, jonka Suomeen saamista sekä Turun Sanomat että Helsingin Sanomat pitivät jutuissansa siitä saavutuksena niin että esimerkiksi niistä ensimmäisessä moisessa onnistumista pidettiin Helsingin taidemuseon johtaja Berndt Arellin sanoin “maagisena”, mille muuan Konstantinopolin Pyhässä Synodissa istunut tuttavani hieman naureskeli antaen ymmärtää itsellänsä olleen asiassa vahvasti sormensa pelissä. Itse vierailin Tennispalatsissa viimeksi viime vuonna palattuani Koltanmaalta, jolloin siellä oli esillä saamelaisia ja kolttia esitellyt valokuvanäyttely. Itse Koltatartakin olen viime aikoina nähnyt ohimennen muutamaan otteeseen mutta katson oikeaksi olla sekaantumatta mitenkään hänen elämäänsä ellei sitten epätodennäköinen toteutuisi hänen ottaessa itse minuun uudelleen kontaktin ja polkumme reintegroituisivat sen myötä. Kolttamaniani aiheutti kiinnostusta kolttiin ystäväpiirissänikin, mistä osaltaan johtuen sain eräältä heistä sunnuntaina tällaisen tekstiviestin koskien hänen lukemaansa sotakirjaa: “Sissiluutnantissa todettiin koltat tavislappalaisiin verrattuna erätaidoiltaan ja porokannaltaan ylivertaisiksi.” 🙂 Lauantaina Athos näyttelystäkin jututtamani myyjätär matkustanee piakkoin itse Sardiniaan, jonka lippua muistelin keskustelussamme muistaen sen pohjoispuolella olevan Korsikan lipussa olleen maurin pään, mistä johtuen varmistin asian myöhemmin huomaten että assosiaationi naapurisaaren lippuun oli sikäli oikeutettu että Sardinian lipussa on peräti neljä maurin päätä. Tietääkseni maurin pää -lippuperhe ei ole tämän suurempi ja kumpikaan sen jäsenistä ei ole nykyään itsenäinen, joten se ei paini aivan pohjoismaisten ristilippujen sarjassa vaan lienee likempänä vaikkapa kaksoiskotkien sarjaa, joiden edustajista Montenegro astui juuri itsenäisten uusien eurooppalaisten valtioiden joukkoon, mille tielle lähteminen ei välttämättä olisi pahitteeksi irtopäillekkään… 😉

Sardinian lippu

Kuva Wikipedia

Report This Post

2 thoughts on “Kuolema ja neljä kappaletta maurien päitä

  1. elikar

    Viime keskiviikkona kävin tervehtimässä töistä päästyäni muuatta tässä mainitsemaani naishenkilöä hänen omalla työpaikallansa johtuen siitä että oma työpisteeni oli sillä kertaa aivan sen lähistöllä. En luullakseni häirinnyt hänen julkisenalan töitään tempullani ja hän suhtautuikin visiittiini ystävällisesti, minkä huomioin hänen somahkon voimakkaan punastumisen tulkinnassani… 🙂

    Report This Comment

Comments are closed.